Direnişte 27’nci gün! İşçilerin yürüyüşüne polis ablukası

27 Mart 2023
Direnişte 27’nci gün! İşçilerin yürüyüşüne polis ablukası

Ek zam talebi ve ağır çalışma koşullarının hafifletilmesi talebiyle 27 gündür eylemde olan Mata Otomotiv işçileri, taleplerini duyurabilmek için başkent Ankara’ya yürüme kararı aldı. Polis ekipleri, işçilerin önünü TOMA ve barikat ile keserek yürüyüşe engel oldu.

İstanbul’un Tuzla ilçesindeki Mata Otomotiv’de çalışan işçiler; ağır çalışma koşulları ve yüzde 25 ek zam talebiyle iş bırakma eylemi başlattı. İşçilerin eylemlerinin 27’nci gününde seslerini duyurabilmek için Ankara’ya yürüme kararı aldı. Tuzla Serbest Bölge önünde toplanan işçiler polis ekipleri tarafından abluka altına alındı.

Saat 10.00 itibarıyla yürüyüşe geçme kararı alan çok sayıda işçi, 49 TL olan saatlik ücrete yüzde 25 ek zam ve çalışma koşullarının düzeltilmesini talep ediyor.

BİR İŞÇİ ASTIM KRİZİ GEÇİRDİ

Birleşik Metal-İş, polisin barikat kurarak işçilerin yürümesini engellediğini belirtti. Öte yandan işçiler ile polis arasında yaşanan kargaşada bir işçinin astım krizi geçirdiği belirtildi.

MATA OTOMOTİV İŞÇİLERİNE POLİS ABLUKASI

Saat 10.00 sıralarında yürüyüşe geçme kararı alan işçiler, çok sayıda polis ve TOMA ile ablukaya alındı. Birleşik Metal-İş tarafından yapılan açıklamada, polisi işçilerin eylemini engellediği yürümelerine izin vermediği belirtiliyor.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…