'İslami istismar eden, paraya tahvil edenlerin yeni istismardan başka bir şey deği'

1 Nisan 2023
'İslami istismar eden, paraya tahvil edenlerin yeni istismardan başka bir şey deği'

Demirtaş: Oy uğruna Kur'an-ı Kerim'i pazarlamaya çalışmak mı yoksa seccadeye yanlışlı basmak mı günah?

HDP’li Selahattin Demirtaş, ‘seccade’ tartışmasına Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın seçim meydanlarında eline Kur’an-ı Kerim aldığı fotoğrafları paylaşarak dahil oldu.

Tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seccadeye ayakkabısıyla bastığı gerekçesiyle hedef olan Millet İttifakı’nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik AKP cenahından gelen tepkileri eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, katıldığı iftar yemeğinde çekilen bir fotoğraf nedeniyle tartışma konusu olmuş ve gelen tepkiler üzerine "Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum" demişti. 

HDP’li Demirtaş, tartışmalara dair sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarında eline Kur’an-ı Kerim aldığı fotoğrafları paylaşan Demirtaş, şu notu düştü:

“Milletin parasını çalmak mı, oy uğruna Kur'an-ı Kerim'i pazarlamaya çalışmak mı yoksa seccadeye yanlışlıkla basmak mı günah?

Doğru cevabı bilmek için Müslüman olmaya gerek yok, insan olmak yeterli.” 

İftarın ev sahibi eski bakan İsmail Müftüoğlu açıklama yaptı: 'Kılıçdaroğlu’na tenkitler sağduyudan uzaktır'

Tatlıoğlu açıklamasında, sözkonusu fotoğrafın iftar davetinin verildiği lokantanın yöneticisinin odasında çekildiğini ve kalabalığın meydana getirdiği dikkatsizliğin fotoğraflara yansıdığını belirtti. 

Fotoğraf üzerinden CHP liderinin hedef alınmasına "Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan haksız tenkitler sağduyudan uzaktır, haksızlıktır" diyerek tepki gösteren Müftüoğlu, "Siyasetin bu kadar acımasız, anlayışsız, birbirini suçlayıcı bir dille yapılması, artık hepimizi ziyadesiyle yormuştur. Bu gerçeği kamuoyu ile paylaşmak da benim görevimdir" ifadelerini kullandı.

Müftüoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Kamuoyuna Duyuru,

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam, İstanbul Platformu adına verdiğimiz iftar davetine katıldı.

Halil İbrahim Sofrası’na ilahiyatçılar, akademisyenler, eski yeni bürokratlar, milletvekilleri ve dostlarımız katıldı.

Sayın Kılıçdaroğlu iftar sonrasında adalet üzerine dikkat çeken bir konuşma yaptı. Yemeğin ardından, kalabalık bir ortamda (lokanta yöneticisinin odasında) hatıra fotoğrafları çekildi. Kalabalığın meydana getirdiği dikkatsizlik, söz konusu fotoğraflara da yansıdı.

Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan haksız tenkitler sağduyudan uzaktır, haksızlıktır. Siyasetin bu kadar acımasız, anlayışsız, birbirini suçlayıcı bir dille yapılması, artık hepimizi ziyadesiyle yormuştur. Bu gerçeği kamuoyu ile paylaşmak da benim görevimdir. Saygılarımla,

Adalet Eski Bakanı İsmail MÜFTÜOĞLU"

"İSTİSMARCILARIN SECCADE GÜZELLEMELERİ..."

Müftüoğlu'nün açıklamasını Twitter hesabından paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da 'seccade' tartışmalarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:  

"1. Olay budur, yani yanlışlıkla olmuş, kaza.

 2. Seccade sadece halı/kilimdir, kutsal değil.

 3. İslami ve insani ne varsa istismar eden, paraya tahvil edenlerin bu seccade güzellemeleri de istismardan başka bir şey değil."

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…