Kanal İstanbul Arap şeyhlerinin de 'çılgın' rant projesi..

14 Aralık 2019
Kanal İstanbul Arap şeyhlerinin de 'çılgın' rant projesi..

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çılgın proje olarak tanıttığı Kanal İstanbul'un yapılıp yapılmayacağı tartışma konusuyken, projenin yaratacağı rant alanları için çoktan harekete geçildi bile.

'Yerli ve milli' olmak yalanına sarılan iktidarın yurt ve halk düşmanı yüzünü açığan çıkaran Kanal İstanbul çevresinde yabancılar da mülk sahibi olmak için yarışıyor. Bu ülkelerden biri de Katar.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre, Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza Başakşehir’de 100 bin lira sermayeli şirket kurdu, 1.5 ay kadar sonra Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi satın aldı.

Son günlerde AKP genel başkanı ve CB Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında söz düellosuna neden olan Kanal İstanbul Projesi Arap yatırımcıların da iştahını kabarttı. Ortadoğu'nun sayılı zenginlerinin yüzbinlerce metrekare arazi topladığı Kanal İstanbul güzergahında, Katar Kraliyet Ailesi üyelerinin de arsa aldığı ortaya çıktı.

Bir önceki Katar Emiri Hamad bin Halife el-Sani'nin eşi Şeyha Moza, Triple M Gayrimenkul Turizm Ticaret Anonim Şirketi'ni 8 Kasım 2018 günü 100 bin lira sermaye ile Başakşehir'de kurdu.

100 bin paya bölünen şirket hisselerinin yüzde 45.45'ini Şeyha Moza alırken, Katar eski Başbakan Yardımcısı Abdullah bin Hamad el-Attiyah'ın eşi olan Munira bint Nasır el-Misnad yüzde 31.82'sini, Shanna Nasır el-Misned ise yüzde 22.73'ünü aldı.

Şirket kurulduktan 1.5 ay sonra Kanal İstanbul güzergahında 44 bin 702 metrekare arazi satın aldı. Arazi, imar planlarında ‘tarla' olarak görünüyor.

Arnavutköy İlçesi, Baklalı Köyü'nde 136 ada 39 parselde bulunan taşınmazın devir işlemi 27 Aralık 2018'de gerçekleşti. Emlakçılar o tarihte bölgede metrekare birim fiyatının 300 lira seviyesinde olduğuna dikkat çekerek arazinin 12-13 milyon lira bedelle satın alınmış olabileceğini ifade etti.

Arazinin şu anki değerinin 20-25 milyon lira civarında olduğunu kaydeden gayrimenkul danışmanları, Kanal İstanbul projesi sonrasında yapılacak yeni imar planlarıyla arazinin değerinin birkaç kat artabileceğine işaret etti.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani'nin annesi Şeyha Moza bint Nasır el-Missned, Arap dünyasının moda ikonu olarak tanınıyor. Moza, eski Katar Emiri şeyh el Sani'nin üç karısından ikincisi. 

 
 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…