Akkuyu Nükleer Santrali'nde Kürt işçilerin kartları iptal edildi

3 Şubat 2022
Akkuyu Nükleer Santrali'nde Kürt işçilerin kartları iptal edildi

Akkuyu NGS'de çalışan çok sayıda Kürt işçinin giriş kartları, "güvenlik soruşturması" adı altında iptal edildi. Dün mesaiye giden 26 Kürt işçi kapıda geri çevrilerek, işlerine son verildiği iletildi

Ekosisteme vereceği zararlar ve yaratacağı çevresel sorunlar yanı sıra sık sık kötü çalışma koşullarıyla gündeme gelen Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) bu kez ırk ayrımı yapıldı. Bir süredir Kürt işçilerin giriş katları iptal ediliyor.

Santralde çalışanlardan alınan bilgilere göre, dün 26 Kürt işçinin “güvenlik soruşturması” kapsamında giriş kartları iptal edildi. Santralde çalışan ve güvenlik kaygısı nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen bir çalışanın verdiği bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan “güvenlik soruşturması” neticesinde santralde çalışan Kürt işçilerin kartları peyderpey iptal ediliyor.

Çalışan ayrıca, Kürt işçilerin kartlarının iptal edilme sürecinin AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 17 Eylül 2021 yılında Mersin’de gerçekleştirdiği toplu açılış töreni sonrasında başladığını ve peyderpey devam ettiğini vurguladı.  

İŞÇİLER KAPI GİRİŞİNDEN ÖĞRENİYOR

“Şimdiye kadar yaklaşık 250 civarında Kürt işçinin kartı iptal oldu” bilgisini veren çalışan, Kürt işçilerin sayısının gittikçe azaldığını kaydetti. Sabah mesaiye giden işçiler, güvenlikler tarafından “Giriş kartınız iptal edilmiş, giremezsiniz” cevabıyla karşılaşıyor. İşçilere başka hiçbir şekilde açıklama yapılmadan geri çevrildikleri belirtildi. İşçiler, ne İçişleri Bakanlığı ne de başka bir kurum tarafından kendilerine ulaşan herhangi bir belgenin olmadığını, kendilerine sadece “güvenlik soruşturması” adı altında giriş kartlarının iptal edildiğinin bildirildiğini söyledi. 

Kaynak: MA 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…