PYD Eşbaşkanı Müslim: Şehba’dan Kandil’e kadar her yeri hedef almışlar

19 Kasım 2022
PYD Eşbaşkanı Müslim: Şehba’dan Kandil’e kadar her yeri hedef almışlar

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, TSK’ya ait savaş uçaklarının Şehba’dan Kandil’e kadar bir çok yeri hedef aldığını belirterek, “Can çekişen Türk faşizminin ne yapacağı belli değildir. Saldırır, tahribat yapar. Bu da onun çaresizliğindendir” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Rojava ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik hava saldırıları hakkında ANF’ye konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, “Bu son saldırılarda Şehba’dan Kandil’e kadar her yeri hedef almışlar. Uçaklar her yeri vuruyor” diye konuştu.

Müslim, “Can çekişen Türk faşizminin ne yapacağı belli değildir. Saldırır, tahribat yapar. Bu da onun çaresizliğindendir. İstanbul komploları tutmadı, hedeflediği hiçbir şey olmadı. Dünya, Soylu’nun nasıl bu komployu tasarladığını biliyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul Taksim’deki bombalı saldırının ardından Türkiye’nin Rojava’yı hedef gösteren açıklamalarını değerlendiren Müslim, “Türk faşizmi her zaman bütün Kürtleri düşman gösteriyor. Terör saldırılarıyla Kürdistanı boşaltmak istiyor. Saldırarak bunları gerçekleştirme peşinde. Bu da bunun bir halkasıdır” yorumunu yaptı.

“Kürtler şehirlerini ve köylerini boşaltacak değil” diyen PYD Eşbaşkanı, “Kara işgali başlar mı başlamaz mı bilmiyoruz. Başlarsa Kürtlerin meşru savunmadan başka çaresi yoktur” şeklinde konuştu.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…