Demirtaş: Erdoğan, İmralı'ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce?

25 Nisan 2023
Demirtaş: Erdoğan, İmralı'ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce?

Demirtaş, gazeteci Amed Dicle’nin, "İktidar İmralı ile görüştü istediği sonucu alamadı" sözleri üzerinden Erdoğan'ı eleştirdi. Demirtaş, "İstediğini alamayınca yine hepimizi 'terörle' iş birliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan" dedi.

Edirne T Tipi Cezaevi'nde altı yıldan fazladır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından, iktidarın İmralı ile temasları üzerinden değerlendirmede bulunan gazeteci Amed Dicle’nin, "İktidar İmralı ile görüştü istediği sonucu alamadı" sözleri üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa'a eleştiri yöneltti.

Demirtaş, "Erdoğan, İmralı'ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce? İstediğini alamayınca yine hepimizi 'terörle' iş birliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan" ifadelerine yer verdi.

BU İKİYÜZLÜLÜĞÜN TAKDİRİNİ SİZE BIRAKIYORUM'

Demirtaş'ın paylaşımı şe şekilde:

"Erdoğan, İmralı'ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce? İstediğini alamayınca yine hepimizi 'terörle' iş birliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan. Bu ikiyüzlülüğün takdirini size bırakıyorum." 

‘İKTİDAR İMRALI İLE GÖRÜŞTÜ İSTEDİĞİ SONUCU ALAMADI’

Gazeteci Amed Dicle ile seçimleri, iktidarın İmralı ile temasları üzerinden Yeni Yaşam'dan Nezahat Doğan'a konuşmuştu. Dicle, "Son bir buçuk iki senelik süreç zarfında Ankara’dan İmralı’ya çok yoğun bir görüşme trafiği olduğunu biliyoruz" demişti.

İktidarın İmralı’dan istediği cevabı alamadığı için tecridi daha da ağırlaştırdığını belirten Dicle, iktidarın aynı zamanda İmralı’nın yanı sıra Kandil’le de dolaylı yoldan temas için çaba sarf ettiğini aktarmıştı. 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…