YSK polis ve jandarmanın sandık sonucu toplamasını yasakladı

10 Mayıs 2023
YSK polis ve jandarmanın sandık sonucu toplamasını yasakladı

SK, İçişleri Bakanlığı’nın seçim sandıklarında görevli polis ve jandarmadan alınacak sonuçların dosya halinde Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER) sayfasına kaydedilmesi kararını yasakladı.

İçişleri Bakanlığı’nın Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) üzerinden özel bir seçim modülü hazırlayarak, “paralel seçim kurulu” oluşturma girişimi YSK tarafından reddedildi.

Bunun üzere bakanlık, sandık sonuçlarının polis ve jandarma aracılığı ile toplanıp GAMER’a kaydedilmesine karar verdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İçişleri Bakanlığı’nın bu hamlesini yasakladı.

NE OLMUŞTU?

81 ilde GAMER’den sorumlu vali yardımcıları ve GAMER müdürleri toplanmıştı. Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre; İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan, GAMER Başkanı Hakan Kafkas, Bilgi ve Teknolojileri Genel Müdürü Kurumsal Uygulamalar Daire Başkanı Barkın Cansız başkanlığında yapılan toplantıda, YSK’nın reddi ve kamuoyundaki itirazlardan ötürü e-sistem üzerinden girişlerin yapılamayacağı belirtilmişti.

Bu nedenle sandıklardan polis ve jandarma marifetiyle alınan bilgilerin excel formatında Ankara GAMER’e gönderilmesi yönünde talimat verilmişti.

KAFTANCIOĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kaftancıoğlu, GAMER’ın reddi ardından polis ve jandarma aracılığı ile sandık sonuçlarının toplanma girişimine Twitter hesabından şu sözlerle tepki göstermişti:

“Seçim YSK ve siyasi partilerin sorumluluğundadır! Yap(a)madığın işine bak sen! Hepimizin can güvenliğini korumakla sorumlu polisi ve jandarmayı da sorumluluk alanlarının dışındaki işlerle meşgul etme, suç işleme! Yine de sen bilirsin bir tanesi:)”

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…