Zarrab'ı tutuklatan başsavcı Bharara, Türkiye ile ilgili ilk kez konuştu

10 Nisan 2016
Zarrab'ı tutuklatan başsavcı Bharara, Türkiye ile ilgili ilk kez konuştu

VİDEO --İran asıllı ve aynı zamanda Türkiye vatandaşı işadamı Reza Zarrab'ı ABD'de tutuklatarak  bir anda dikkatleri üstüne çeken New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara, Türkiye hakkında ilk kez konuştu. 

Zerrab'ı tutuklattığı ilk gün 8100 takipçisi olduğunu belirten Bharara sonraki 4 gün içinde twiter.daki takipçilerine, tamamı Türkiye'den olmak üzere 270 bin kişi daha eklendiğini belirtti. Bunun belli başlı sebebinin Türkiye'deki yolsuzluklara kadrşı gereken önlemin alınmadığına dair kanaat olduğunu, bir başka sebebebin ise özgür basının olmadığı gerçeğini örenkler vererek açıkladı.

Bharara, bazı çevrelerin bu davayı açmasının sebebi olarak, ''Hindistan'ın Pencap eyaletinden çıkmış, New Jersey'de büyümüş ve Manhattan'da savcıolmuş biri olarak benim Türkiye hükümetini devirmeye azmetmiş bir takım kişiler tarafından yaklaşık 2.5 milyon dolara satın alınmamış'' diyerek Saray ve havuz medayasını ti'ye aldı. ''Savcı olduktan sonra hakkımda bir çok şey söylendi ama en aptalcası buydu dedi.''

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…