'Çok çaba gösterdik ama TİP'in bir iddiası var, umarım haklı çıkarlar'

1 Nisan 2023
'Çok çaba gösterdik ama TİP'in bir iddiası var, umarım haklı çıkarlar'

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Emek ve Özgürlük İttifakı içerisindeki liste çalışmaları hakkında konuştu: TİP’in bir iddiası var. ‘Artı katacağımız seçmenler var’ diyorlar. Umarım haklı çıkarlar.

Artı Gerçek - HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçimlere tek liste girmesi konusunda yürütülen çalışmalarla ilgili konuştu. İttifak çatısı altındaki iki partinin pusulada yer alacağını söyleyen Paylan, tek liste konusunda çok çaba sarf ettiklerini ancak TİP’in iddiasını ortaya koymak istediğini söyledi.

Gazeteci Nevşin Mengü’nün YouTube kanalındaki programına katılan Paylan, "TİP’in bir iddiası var. ‘Artı katacağımız seçmenler var’ diyorlar. Umarım haklı çıkarlar" dedi. Garo Paylan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile HDP arasında yapılan tek liste görüşmeleri ile ilgili şöyle konuştu: 

'HEPİMİZİ ÜZER'

“Hepimiz tek liste konusunda çok çaba gösterdik ama TİP’in bir iddiası var. ‘Artı katacağımız seçmenler var’ diyorlar. Umarım haklı çıkarlar. Tek başına girmişken 100 vekil çıkaracak iken iki partiyle 90’a düşmek hepimizi üzer. İki parti arasında etkin çalışmalar var ve sorunlarımızı aşmış durumdayız.”

HDP’nin önceki seçimlerde birkaç bin oyla milletvekilliğini kaybettiği yerlerde TİP’in aday göstermeme eğiliminin ağır bastığını söyleyen Paylan şöyle dedi:

'ÖNEMLİ OLAN İTTİFAK TOPLAMININ 100 MİLLETVEKİLİ OLMASI'

“Diyelim ki Bursa’da 5 bin oyla milletvekili kaçırdıysak burada birbirimizi örseleme riskimiz var. Bunu iki partinin yetkili kurulları tartışıyor ve riskli olan yerlerde TİP’in aday göstermemesi gibi bir eğilim olacak. İstanbul, Ankara, İzmir gibi yerlerde TİP’in de girmesi ve başarılı olması için hep beraber mücadele vereceğiz. Önemli olan ittifak toplamının 100 milletvekili olması.”

BİZ YOLDAŞIZ...'

TİP’in kamuoyu tarafından tanınan ve daha önce siyasette yer almayan bazı kişileri milletvekili aday adayı olarak göstermesini de değerlendiren Paylan, “Erkan Baş bence çok iyi bir siyasetçi. Toplumun sevdiği insanların siyasete atılmasında hiçbir sorun yok. Ünlüler bence her yerde ama en ünlüler Yeşiller ve Sol’da. Ama biz yoldaşız, oraya daha çok insanın gelmesinden mutluluk duyarız” dedi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…