Kılıçdaroğlu'na saldırınının arkasında Erdoğan'ın oğlu Bilal'in TÜGVA'sı çıktı

21 Nisan 2023
Kılıçdaroğlu'na saldırınının arkasında Erdoğan'ın oğlu Bilal'in TÜGVA'sı çıktı

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adıyaman Kahta ziyaretinin iptal edilmesine neden olan konvoy saldırısında dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı.

Olaya karışan isimlerden birinin kurucuları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahta temsilcisi Emre Karakuş olduğu ortaya çıktı. Ayrıca; Karakuş, AKP Kahta Gençlik Kolları Teşkilatı’nda da yer almış bir isim.

Diken’de yer alan habere göre, CHP’lilerin araçlarının tekmelendiği ilçe girişindeki olaya karıştığı görülen Emre Karakuş, AKP’ye yakınlığıyla bilinen TÜGVA’nın Kahta temsilciliği görevini yürütüyor.

ANKA’nın Kahta’da bir arabanın tekmelenmesine dair yayınladığı görüntünün sonunda Karakuş, olayı görüntüleyen muhabirin elinden telefonunu almaya çalışıyor.

Kılıçdaroğlu bayramın birinci gününde iki depremin yıktığı Adıyaman’a gitmiş, ziyaret ettiği mezarlık ve türbede sözlü provokasyona uğramıştı.

Son olarak gitmek istediği Adıyaman’ın Kahta ilçesindeyse CHP konvoyunun önünden giden araçlar AKP’liler tarafından tekmelenmişti. Kılıçdaroğlu, bunun üzerine ziyareti iptal edip Ankara’ya dönme kararı almıştı.

DİĞER PROVOKATÖR AKP ve MHP İLE YAKIN İLİŞKİ İÇİNDE!

Kılıçdaroğlu'nun, bayramın ilk günü Adıyaman'daki türbe ziyareti sırasında hedef alındığı provokasyonda başrolü oynayan kişilerden olan Abdullah Dağ'ın ilişki ağı şaşırttı.

Türbe çıkışında Kemal Kılıçdaroğlu'nu ''Teröristi terk edeceksiniz", "Biz Müslümanız", "Biz erkek gibi Müslümanız" hakaretleriyle hedef almıştı. gibi sözlerle hedef alan Abdullah Dağ'ın Mart 2022'deki Ankara ziyaretinde AKP' Adıyman vekilleri Halil Fırat, Ahmet Aydın'nın yanı sıra MHP'li Olcay Kılavuz'u ziyaret ettiği fotoğrafları Facebook hesabından paylaştığı ortaya çıktı. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından, tetikçiyi kaçırdığı ileri sürülen şüpheli Tolgahan Demirbaş Kılavuz'un evinde gözaltına alınmıştı. Ancak Olcay Kılavuz'un adı, ilgili tutanaktan çıkarılmıştı. 

Artı Gerçek'in aktardığına göre, Ekim 2021'deki Ankara ziyaretinde de MHP Genel Merkezi'nin önünde çektiği selfieleri "Ankara'dan hayırlı cumalar" diyerek yayınlayan Dağ'ın profilinde Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduğunu yazdığı, ancak Adıyaman'da tütün ticareti ve ikinci el araba alım-satımıyla uğraştığı anlaşıldı.

KILIÇDAROĞLU: “SEÇİM DÖNEMİ PROVOKASYONLAR OLMASINI BEKLİYORUM”

Yaşanan saldırılarla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Söz konusu olan çok büyük para. Bu yüzden seçim dönemi provokasyonlar olmasını bekliyorum. Gerçeklerin üstünü örtmeye, gerçekleri eğip bükmeye çalışacaklar ama bilin ki mesele sadece para, sizin çalınan paranız. Sizden ricam, sakin olmanızdır. Bu işi ancak birlikte başarabiliriz” dedi.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…